Letsel oplopen in het verkeer kan een grote impact hebben op je leven. Als je geluk hebt kom je met wat blauwe plekken en de schrik vrij. Maar het kan zomaar gebeuren dat je door een aanrijding ernstiger gewond raakt. Wie is er dan verantwoordelijk voor de schade? Op deze pagina gaan we in op verschillende situaties waarin je letsel kunt oplopen in het verkeer. En je leest hoe je hiermee kunt omgaan.
Ben je als fietser aangereden door een auto en heb je daarbij letsel opgelopen? Misschien heb je dan recht op een vergoeding voor jouw letselschade. De Nederlandse wet beschermt zwakkere verkeersdeelnemers zoals fietsers. Zelfs als je gedeeltelijk schuldig bent aan een ongeval, heb je soms nog steeds recht op een schadevergoeding.
Lees hoe de vergoeding van letselschade als fietser na een aanrijding met een auto werkt.
Wat als je wordt aangereden en de dader gaat er meteen vandoor? Soms gebeurt het dat iemand bij een aanrijding letsel oploopt en de dader onbekend is. Het Waarborgfonds Motorverkeer kan in zulke situaties helpen. Doe in dat geval zo snel mogelijk aangifte bij de politie en verzamel zoveel mogelijk bewijs. Ontdek hoe je letsel na een aanrijding met een onbekende dader kunt aanpakken.
Niet iedereen laat zich van de beste kant zien in het verkeer. Verkeersruzies en zelfs mishandeling in het verkeer komen helaas regelmatig voor. Slachtoffer worden van mishandeling in het verkeer is natuurlijk al erg genoeg. Als je hierbij letsel hebt opgelopen, wil je graag een vergoeding van de schade. In veel gevallen zul je de letselschade verhalen op de dader. Wat daarin je mogelijkheden zijn, lees je in dit artikel over vergoeding van letselschade na mishandeling in het verkeer.
Ongeval met je eigen voertuig gehad? Doorloop onze handige adviestool en krijg direct advies over waar je het beste de schade kunt claimen.